Back to school

Back to school

 Sok blogon látom, hogy mindenki, aki személyes blogot vagy blogmagazint vezet, az bizony olvasóit meglepi egy ilyesfajta bejegyzéssel – augusztus elejétől kezdve bármikor. Idén most én is becsatlakozom, mert gyökeres újításokra kell számítanom. Hogy miért?
Végzős leszek, befejezem a középiskolát és, ha minden jól megy sikeresen veszem az érettségi akadályait. Ehhez párosul a szeptemberben induló edzésterv is, amit Marci készít nekem – táplálkozási tervvel együtt – mert fel kell készülnöm az alkalmassági vizsgára. Valamint, hogy az érettségire sikeresen fel tudjak készülni most megtervezek mindent, hogy jobban menjen a tanulás.


 Amiben cipekedem

Forrás: Pinterest

Jelenleg egy nagy, fekete hátizsákom van, amit ha felveszek úgy nézek ki, mint egy teknősbéka. Tavaly szétszakadt az addig nagy becsben tartott puma hátitáskám és kénytelenek voltunk új után nézni – mivel a tavalyi év volt a legnehezebb cipekedés szempontjából is, így lemondtam a válltáskáról. Viszont a húgom tavaly vett magának egy olyan táskát, amit már én is kiszemeltem magamnak – csak persze, hogy a szüleim nekem, az idősebbnek, nem engedik.
Idén édesanyám azt mondta először, hogy majd az egyetemre kell nekem olyan táska (fun fact: ha felvesznek az NKE-re, akkor ott biztos nem vintage táskát fogok hordani), de később ezt az álláspontját is megváltoztatta. Azzal indokolja azt, hogy nekem ne legyen olyan táskám (jelzem, a húgomnak van és azt hordta tavaly!), hogy beázik. Sajnos el kellett szomorítanom, hogy idáig az ÖSSZES táskám beázott, csak mivel ő későn ér haza így azt nem látja – valamint, hogy vannak ugyebár bőr táskák is, amiknek ilyen a formája, és nekem a formája a lényeg.
Szóval a jövő héten irány az Ázsia Center és addig nem megyek sehová, ameddig meg nem találom A táskát. Amúgy kész érvhálózatom van már, ugyanis, mint tudjátok én szoktam túrázni: ez a táska tökéletes a túrákhoz. A másik érvem pedig, hogy van olyan verzió, aminek a teteje bőr – ez a vízlepergető része –, illetve teljes bőr.

Amikbe órán írok


Lesz pár órám, ahová kell a füzet és a kezdetben hitt mennyiségnél ez talán egy picivel több. Remélem idén nem fog előbújni belőlem a „kevesebbet kérek, mert a húgomnak is kell” szindróma és mindent megveszünk – elvégre erre való az iskolakezdési utalvány, nem?!
Éppen ezért tudom, hogy milyen füzeteket fogok választani és hány darabot. Nem tudom mennyit fogunk írni, de most több füzetet fogok kérni, hogyha esetleg betelne egy akkor ne év közben kelljen édesapámat vagy édesanyámat ugrasztani. Ezek a füzetek mind a fűzött soklapos példányok (például Pigna), ahol nem írok mást. Akkor következzék a lista, amit a képen láthattok: 
Angol nyelv: semmi, hiszen nekem tavaly véget értek az angol óráim és ha be is járok órára akkor is a tavalyi füzetemet viszem magammal.
Hány darab, milyen füzet: 0 db

Bevezetés a filozófiába: ha jól emlékszem akkor a tanárnő tavaly etikához és társadalomtudományhoz egy füzetet kért, ami nagy alakú, de nem spirál. Mivel tavaly nem telt be a füzet, mert nem igazán jegyzeteltünk, így a tavalyit kerítem elő.
Hány darab, milyen füzet: 0 db

Biológia és egészségtan: a tavalyi füzetemet szerettem volna használni, de mivel megírtuk az utolsó témazárót is, így megígértem Marcinak, hogy kölcsönadom neki a füzetem, hogy tudjon tanulni – ők ugyanis most fogják azt venni, amit mi.
Hány darab, milyen füzet: 1 db nagyalakú, vonalas

Fizika: sajnos idén is lesz fizikánk – mázlisták, akik utánunk jönnek, mert nekik utolsó évben már nem lesz ilyen, az átlag számára tök felesleges órájuk.
Hány darab, milyen füzet: 1 db nagyalakú, négyzethálós

Földrajz szakkör: ide jó lenne, ha a tavalyi föci füzetemet visszakapnám, de erre igazán kicsi az esély. Nagy eséllyel ide egy sima füzetet fogok használni, de mivel nem vagyok benne teljesen biztos így más alternatívák után is nézek. UPDATE: Megkérdeztem Sleepyt és azt mondta sima a legjobb.
Hány darab, milyen füzet: 1 db nagyalakú, sima

Közösségi szolgálat: tavaly sikerült leadnom a kisfüzetem az 50 órával így ide – amúgy se kéne – nem kell semmi.
Hány darab, milyen füzet: 0 db

Magyar irodalom: az a jó az olyan tantárgyakban, amik már évek óta vannak, hogy egy idő után az ember már csak bepakolja vásárlásnál azt, ami szükséges. A két magyar óra esetében idén viszont gondolkozóba estem, de végül maradtam a jól beváltnál.
Hány darab, milyen füzet: 2 db nagyalakú, vonalas spirál

Magyar nyelv: habár ide jó lenne akár a tavalyi is, inkább újat kezdek, mert szeretnék most már átláthatóbban fogok jegyzetelni, legalábbis próbálkozom.
Hány darab, milyen füzet: 2 db nagyalakú, vonalas spirál

Magyar szakkör: nos, ez az érettségire felkészítő szakkör, amin majd a szóbeli tételeket fogjuk kidolgozni, úgyhogy lehet nagyobb adaggal kéne számolnom – de a sajátomat úgyis gépelem majd és valószínűleg a csoportban mindenki kiteszi majd a sajátját.
Hány darab, milyen füzet: 2 db nagylakú, vonalas spirál

Matematika: elgondolkoztam és ide tök felesleges lenne bármit is venni, ha nem osztogatna egyest a tanárnő amint valakinek nincs füzete. Tényleg fölösleges, hiszen ha leírod puskába azt, amit órán vettetek és az van a dolgozatban is, akkor is csak jóesélyes hármas lesz a dolgozatod. Érettségi? Challenge accepted!
Hány darab, milyen füzet: 2 db nagyalakú, négyzethálós spirál

Művészetek: habár van félévkor és évvégén is egy beadandó, de azokat nyomtatva kell beadni – így ide szerencsére nem kell pénzt költeni.
Hány darab, milyen füzet: 0 db

Német nyelv: hát, a tavalyit itt nem tudom folytatni. Fun fact: minden évben veszek egy szótárfüzetet, de sose németnél használom a végén.
Hány darab, milyen füzet: 2 db nagyalakú, vonalas + 1 db szótár

Osztályfőnöki: ide csak azért nem kell füzet, mert a kis noteszkába fogom feljegyzetelni azt, ami fontos.
Hány darab, milyen füzet: 0 db

Társadalomismeret: tavalyi, erre csak ennyit tudok mondani.
Hány darab, milyen füzet: 0 db

Testnevelés és sport: habár elvileg lesz elméleti tesink ott úgyis filmet nézünk. Amúgy meg aligha lesz szükség egy mozgásos órán füzetre.
Hány darab, milyen füzet: 0 db

Történelem: viszek egy füzetet, amibe jegyzetelni fogok és, ha sikerül bejárni töri érettségire felkészítőre, akkor oda is szerzek egy füzetet.
Hány darab, milyen füzet: 4 db nagyalakú, vonalas

Plusz füzetek: mivel vannak olyan órák, ahol nekünk kell kitépni lapot a dolgozathoz (vagy beadandót kell írni) így idén erre is gondoltam. (Ezek a vastagabb, többlapos fajtájúak, amiknél perforáció is van, hogy ne legyen csúnya a dolgozat.)
Hány darab, milyen füzet: 1 db nagyalakú, vonalas spirál + 1 db nagyalakú, négyzethálós spirál

Amikbe otthon rakodom

Forrás: Pinterest

Irattartó papucs: Marcinál láttam, hogy a tancuccokat ilyen papucsokba helyezi és így nem kell keresnie a dolgokat. Megtetszett az ötlet, úgyhogy idén én is beújítok néhányat. 1 lesz a három érettségi tantárgy, 1 a szakkörök, 1 a filozófia és társadalomismeret, 1 a biosz és a fizika, 1 pedig a maradék.
Mennyi: 5 db (IKEA-ban nagyon jó áron van)

Mappa: mivel lesz rajzunk (művészetek néven álcázva) így kénytelen vagyok egyet minimum beszerezni. Azért, hogy a beadandók is csudiszépen érkezzenek meg az iskolába azoknak is tervezek egyet.
Mennyi: 2 db

Amikkel írok

Forrás: Pinterest

Golyóstoll: amire mindenkinek szüksége van. Nekem rendszerint nem működnek a tollaim vagy dolgozat kellős közepén kifogynak – ezért remélem idén kapok újakat. (Anyukám mindig azt mondja van itthon minek, aztán vagy nincs, vagy pedig nem fog a kezemben.)
Mennyi: 2 db

Golyóstoll betét: mindig kifogynak a tollaim, illetve csak szimplán nem fognak. Idén nem az utántöltetlen verziójú tollat választom, így viszont kénytelen vagyok utánpótlásra is gondolni.
Mennyi: 5 db

Színes tollak: igazából megtévesztő, mert egy tollra gondoltam. Van az a radírozható végű egyed, amiből van olyan is, aminél több szín van egyben – na, én olyat keresek. Kevesebb helyet foglal, mintha nyolcszáz féle színes toll lenne benne és egy helyen van.
Mennyi: 1 db

Pár szín a tűfilc készletbe: olyan színeket fogok venni, amik kifogyóban vannak – nem az éves „vegyünk minden színből” vásárlásra készülök.
Mennyi: pár db

Rotring: minden évben valahonnan elő van halászva egy rotring, ami több éves és valamiért nem volt használva. Idén remélem sikerül venni egyet, hogy tényleg belevaló hegy is legyen nálam.
Mennyi: 1 db

Rotring hegy: mivel az nekem sosincs, így jó lenne, ha idén megtalálnám a megfelelő fajtájú és vastagságú hegyet – mivel sosem tudom milyen rotingom van, így nem tudom azt se milyen hegy illik bele.
Mennyi: 1 db

Amik még kellhetnek

Forrás: Pinterest

Oldal megjelölő: mivel végző vagyok, így gondolom jobb lesz, ha bejelölgetem majd mégis mit kéne kidolgoznom.
Mennyi: 1 csomag

Színes papír: minden évben kell valamire színes papír – bár általában nem közvetlenül suliba, de az is előfordul – és így iskolakezdéssel sokkal nagyobb a választék.
Mennyi: pár db

Notesz: szeretnék egy vintage hatású kis noteszt, amibe az edzést, a leckét, a fontos dátumokat és az evés-ivást le tudom jegyzetelni.
Mennyi: 1 db

Vonalzó: anyu mindig azt mondja, hogy most vettek egy készletet, de az három éve volt. Mióta vettek vonalzót, azóta azok már el vannak törve, sajnos.
Mennyi: 1 db

Radír: mindig eltűnnek a radírjaim, rendszerint mert kölcsönadom őket, de óra után nem kerülnek vissza hozzám – és igen, ezek után irigy vagyok.
Mennyi: 1 db

Vászon táska/tolltartó: vannak azok a kézzel vart tolltartók, amikbe igazából elég sok minden fér és egész divatos vintage hatásúak is vannak. Arra gondoltam, hogy idén beszerzek egyet, aztán rájöttem, hogy kell még egy, hogy a zsepik illetve a gyógyszerek – migrénes fejfájásom szokott lenni, illetve a fogamat is húzzák majd – ne szóródjanak szét a táskámban.
Mennyi: 2 db

Tesi cipő: szeretnék egy olyan cipőt, ami nem esik szét a lábam alatt és nem egy leárazott, márkátlan valami – habár a mostani már lassan hat éves és „csak” szétesett a talpa –, mert valószínűleg azt fogom használni az edzések alatt is.
Mennyi: 1 pár

Tesi felszerelés: van egy fehér pólóm, és egy nadrágom, aminek nem jó a behúzója. Sok luxusra nem gondoltam, csak egy olyan felszerelésre, amit majd az edzéseken is tudok használni – no meg az alkalmassági vizsgán.
Mennyi: 1 „adag”

Térképtű: igazából ez olyan tétel a listámon, aminek célja nem az iskola. Van egy parafatáblám, amire sok mindent ki szeretnék tenni, de sajnos elfogytak a térképtűim.
Mennyi: 100 db

Nektek mi mindenre van szükségetek idén? Hányadik osztály padjait koptatjátok szeptembertől? Valami hasznos tanács az utolsó évhez?

4 megjegyzés:

  1. Oh, én is most leszek végzős, bár eléggé más óráink vannak. Gondolom te gimibe jársz, ugye?
    Én most vettem egy fél vállas táskát, mert előre láthatólag nem lesz sok órám és így hátha elbírom mert korábban annyi órám volt, hogy nehéz volt egy fél vállasnak, inkább hátizsákban hordtam, de idén bevállalom a fél vállast..
    Nekem is volt ilyen táskám. Egy évig bírta, mert mindig mindenhol elszakadt. Szegény már úgy néz ki mintha a kutya megrágcsálta volna, annyiszor volt varrónőnél.
    Nem vagy szövegkiemelős típus? Post it? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen, gimis végzős vagyok (nyelvi előkészítős így én az ötödik évemet koptatom szeptembertől ott). Nekem első három évben volt válltáskám, de előfordult alkalom, amikor hátizsák kellett. Tavaly meg a nagy hátizsákomba se fértem bele, de idén talán sikerül valami könnyebb órarendet kialakítani.
      Nekem remélem tovább bírja majd, nagyon vigyázok majd rá! :D
      Igazság szerint utálom a filc hangját így igyekszem máshogy megjelölni az éppen vett anyagnál.
      Köszönöm, hogy írtál! :)

      Törlés
    2. Szia! Elnézést, nem akartam bunkó lenni, hogy nem ksözönéssel indítottam csak hirtelen felindulásból írtam, annyira tetszett, ahogy összefoglaltad. Ne haragudj. :)
      Ohjaj, nem baj egy évig leszakad akkor a vállam. De remélem azért nem lesznek olyan nehéz napjaim..
      Eszem ágába sincs elvenni a kedved ettől a táskától, persze én is vigyáztam rá, de hát nem jártam sok szerencsével, azért remélem a tiéd bírni fogja.
      Sok sikert ehhez az évhez! :)

      Törlés
    3. Szia :)
      Semmi baj, nem vettem magamra. :)
      Örülök, hogy tetszett.
      Neked is sok sikert ehhez az évhez! :)

      Törlés