Első tanulós nap

Na, elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy leírjam mennyire nem kedvelem a drága ofőnket és, hogy azt is leírjam mennyire volt érdekes megtapasztalni az első órákat az új tanárokkal és arról is, hogy milyen felfedezésre jutottam.

1. 
Az ofőm ugyebár a magyartanárom és a némettanárom is. Na, ma vele kezdtünk és három óránk volt vele - első órában siránkozott egy sort, hogy tavaly neki egyszer sem volt első órája és, hogy mennyire furcsa neki, hogy most van. De igyekszik megszokni.
Aztán feladott rengeteg házit nyelvtanból, amit holnapra kell megírni, habár ma nyelvtanunk se lett volna az órarendünk szerint. És ez még mind semmi, ahhoz képest, hogy németből képes volt feladni ötmondatos fogalmazást a nyári szünidőről múltidőben - komolyan... még nem is vettük a múltidőt, és nekem is jó lett volna egy kis frissítés, hogy tudjam.

2.
A fizika/kémia tanárnő egy kicsit antiszocnak tűnt így elsőre, de szerintem majd kialakul - nem vagyunk egy néma osztály,de jól viselkedtünk. Ő rögtön elkezdte a tanítást (ami csak azért érdekes, mert új tanár) és halványan utalt rá, hogy magunkkal kell hurcolnunk a függvénytáblázatot. De mivel ezt nem hangsúlyozta ki, így következő órán nem hiszem, hogy mindenkinél ott lesz.
A föci tanár halál jófej, bár ő elsőre tipikusan az a jófej-de-tud-kemény-is-lenni figura, aki a maga huszonnégy évével "eléggé tapasztalt" lehet. De amúgy jókat nevetett a dolgokon, amiket mondtunk. De megkérdezte mit nem szeretnénk és, hogy hogyan képzeljük el a normális tanítást.
A biológia tanárnőnk nem új tanár a suliban, viszont mi új tanárként kaptuk meg. Jó fej meg minden, de úgy kezdte az évet, hogy bejelentette október 1-ig mindenkit szeretne lefeleltetni az "I. növénytani beszámoló" néven 80 növényből - amiből csak 10-et kérdez.

3.
Uh, amúgy eddig nem volt fent az órarend, most is csak hiányosan azt hittem/tük, hogy a matekcsoport úgy lesz, hogy rossz és rosszabb. Na, nem így lesz, hanem lesz a szeretett-emberek csoportja és a többiek csoportja. Én a régi matektanárhoz kerültem, ahová eddig még azok kerültek, akik vagy nagyon jó tanulók voltak, vagy csak kedvelte a tanárnő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése