Talk about the goat

Olyan nagyon nem jutott eszembe más cím, hogy így a novellaírás után ez jutott eszembe. Amúgy szerintem mindent elárul - vagyis, azokat, amikről most szó lesz.

#write #good #English #short #story

Ez úgy érzem egy pluszos feladat lesz, mert ez tényleg az én feladatom. Igazából utálok pluszért beadni dolgokat, mert úgy érzem azzal magamat csapom be. Hiszen, igen, megírtam a házim és hú, de jó - de ezért én pluszt kapjak? Én inkább a tudásomért leszek négyes, de stabilan. Persze, megértem a többieket, hogy esetleg ez a tanár szemében jó pont, meg ezzel akár jegyeket is fel lehet húzni, de én nem érzem túlságosan szükségesnek ezt. Persze, most lehet mondani, hogy "Milyen hülye vagy! Így nem fogsz jobb jegyet kapni, pedig lehet segítene." Nekem nem célom az ötös angolból (jó, valamennyire az lenne, de nem így alakult), én boldogan megvagyok a négyes, de stabil tudásommal. Az meg, hogy néha kicsit lustább vagyok... that's a problem. Amúgy nagyon szeretem magát a nyelvet, nagyon szeretek Valakivel ezen a nyelven beszélni (aki ahhoz képest, hogy milyen jól tud angolul, most már egyre több hibát vét, amit én persze javítok, ha tudok), és én tudom magamról, hogy egyes felelésekkor lehet, hogy tudom az összes szót, de nem érzem biztosan magam a kiejtésben. Igen, ez lehet, hogy rossz hozzáállás, tudom magamról, próbálok változtatni is, de... Mindenki valamiben tehetséges, hát én az írásban mondanám annak magam. Egy kb. 177 szavas novellát sikerült összehoznom, ami még egyenlőre magyarul van meg, s valószínűleg több lesz az angolban. (TitleWhat happened with the goat? -> így remélem érthető a bejegyzést címe :))
Amúgy elég érdekes egy történet, de régóta gondolkoztam már rajta, hogy megírom. Apu amint meghallotta a szereplőket kinevetett, de azt mondta jó ez, csak ilyet még nem hallott. Maybe pénteken beviszem, mert ma még a portfóliót csinálom és a fordítást is szeretném jól megírni.

#talk #about #the #school #newspaper

Öhm, hát, én nem szeretem a negatív kritikákat, de sajnos belém bújt a kisördög és az őszinteségroham, úgyhogy leírom. Persze, valószínűleg, ha ezt látná pl. valamelyik illetékes akkor lehet, hogy balhé lenne belőle. Pedig én csak azt írom le, amit a kívülálló lát.
Nagyon jónak tartom az öltet magát, és remélem, hogy nem csak egy számot látunk majd belőle, mert tényleg jó ötletnek tartom. Van rengeteg téma, amit fel lehet hozni. Sőt, az első számban maga a témák választása még tetszik, de (most lehet utálni) maga az "újság" kinézete szerintem egyáltalán nem olyan, mint amilyen egy műszakis iskolának kéne lennie. 
Még csak nem is azt mondom, hogy mindenki ehhez ért és bumm, csúcsmegahiperszuper elektronikus újság kész, de... Kezdjük akkor:
1. Kezdőlap
Egyrészt tetszik, másrészt nem. Mert nagyon tetszik, hogy nem az unalmas, sablon tartalomjegyzékkel oldották meg az újság tartalmát röviden, hanem képekkel, formákkal. De, ha már így vagyunk, akkor esetleg a formákra egy hivatkozás nem bűn - így rögtön oda lehet ugorni, ahhoz a részhez, ami minket érdekel.
2. Interjú
Nagyon jó, nagyon ötletes meginterjúvolni az igazgatót. Elég sok érdekes információt tudtunk meg, meg régi történeteket is, az igazgató személyes véleményét stb. Viszont szeretném felhívni, a drága szerkesztőket a helyesírásra. Nincs ok benne, meg nem tűnt fel úgy, hogy "jé, itt egy csomó hiba", csak pl. "Az diákok magatartása..."
Szóval erre figyelni kell!
3. Kortárs
Érdekes :)
4. Életmód
Ez tetszik a legjobban. Mármint kinézetileg, tartalmilag, szerkezetileg.
5. Minden más
Receptek jöhetnek minden mennyiségben, külön tetszik, hogy saját készítésű (?) képekkel van illusztrálva. A horoszkóp habár nem sok mindenre jó, de a napomat feldobta. Viccek is jók, feldobja az újságot nagyon. Hirdetmény, jó-jó (erre később a kinézetnél visszatérek). Impresszum is rendben van.
6. Kinézet, elrendezés - avagy ami a szememet szúrja
A cím biztos nagyon szipi-szuper, hogy ennyire színes, de nem illik bele nekem valahogy. A betűszínek és betűtípusok keveredése engem kicsit zavar, mert így... Mondjuk a "Kortárs"-nál a verseket lehetett volna vörössel, az adatokat feketével és, ha már valami adat vörössel volt írva, akkor minden adat úgy... A képek viszont jó, hogy vannak. Amúgy nekem az életmódhoz szerkesztett kép jött be, egy olyat egész nyugodtan lehetett volna mindegyikhez készíteni, mert úgy egységesebb lett volna (nem azt mondom, hogy minden számban legyen különböző... nem, egy egységes, mindenhez passzoló fejléc tökéletes lenne). EZ az én problémám. Nem egységes az újság.
Valamint egyáltalán nem tartom jó ötletnek, hogy a hirdetmény az utolsó oldalra kerül úgy, hogy a kezdőlapon meg sincs említve. (Amúgy én erről a versenyről lemaradtam idén, és marhára bánt, mert szerettem volna novellát írni...)

Én azt mondom jó ötlet és csak így tovább, de a kinézet szerintem fontos - és ha egy webes dologról beszélünk még inkább. Nem csiricsáré, csak igényes és... Lehet, hogy én vagyok túlfejlett, ami a Word kezelését illeti, de (nem bántásból) szebb kinézetet tudtam volna varázsolni neki. Nem mondom, hogy én, hú de ügyes vagyok, de a Word szinte az életem és aki több mint 20 novellát, 3 kisregényt írt az egy idő után elkezdi szépítgetni a dokumentumokat és rájön a Word okosságaira.
Eredményes következő számokat kívánok amúgy a szerkesztőknek! (Panna, ez ugye tudod, hogy neked szól, mint tanulság, hogy te láttál egy véleményt!)

2 megjegyzés:

  1. Hello Kingus!
    Az angollal nem értek Veled egyet, mert bár én is 4-es vagyok, és szerintem a szorgalmik nélkül is az lennék, mégis amíg azt megírom, gyakorlom a nyelvet, vagyis nem felesleges. És én nem vagyok C.R, vagyis nem azért csinálom, hogy hízelegjek a tanárnak....:) De tudom, hogy nem rám értetted, de gondoltam leírom. Ami a suliújságot illeti, amatőrök vagyunk, ne várj tőlünk valami hipi-szupi dolgot. Amúgy kb az utolsó 2 napba dobtuk össze. xDDD
    Amúgy a cikk ugyanolyan zseniális, mint eddig!!♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Good evening! :P
      Nos, tényleg nem rád céloztam (és tudom minek/kinek a rövidítése a C.R.), de én egy szóval sem említettem, hogy fölösleges lenne. Én azt írtam, számomra a házi feladat, az olyan dolog amit megcsinálok jól, ezzel gyakorlom a nyelvet - de én nem érzem úgy, hogy a házim az nem csak egy pótcselekvés. Persze, mondom, megértem a többieket, téged is, mert te pl. előszeretettel írsz szorgalmikat. Én megcsinálom rendesen a házim és azzal jól elvagyok, csak nem (mindig) kapok rá pluszt :)
      A cikk pedig... Igen, én nem várok túl sokat, csak mondjuk egységesebb kinézetet? :D Amúgy szerintem tuti találnátok valakit, aki húdenagyon szeret szöszmötölni azzal, hogy azok a hülye betűk 45,8 fokos irányba álljanak :XD Szóval, ez csak öhm "szorgalom" kérdése. Amúgy tényleg nem rossz, csak nem tetszik - a kinézet, természetesen.
      A cikk pedig olyan kecskés (nem, nem arra gondolok, aki Szerbiában van, hogy ro** meg), hanem az állatra xD De köszönöm, örülök, hogy tetszik :)

      Törlés