2014. január 14.

A (tan)évnek a fele...

Félévet zárunk

Mindjárt félév vége és a tanárok lassan elkezdtek minket lezárni – hogy ez kinek jár nagyobb fejfájással azt nem tudom, de mindenesetre vannak kik lazára veszik és a jól megszokott, érhető rendszer szerint lezárnak. Igazából most egy kicsit félek a következő félévtől, hiszen pl. a földrajz év végi nekem számítani fog majd és jó lenne a tavalyi négyest egy ötössel kompenzálni. Vagy éppen a fizika nem túl jó jegyemet egy kicsit feljebbtornázni – nem tudom, hogy hogyan kéne. És még annyi minden van, például az osztályozó vizsga és az érettségi és a…

 A félév jegyek tekintetében
Szerintem nem is sikerült olyan vészesre ez a félév – ha azt nézzük, hogy ez a legnehezebb év, akkor mindenképpen eredményesnek mondható az, amit én produkáltam. Igaz, vannak, amikkel nem vagyok megelégedve és vannak, amikkel igen.
Abból a két tantárgyból, amivel nem vagyok megelégedve számomra csak egyik fontos, a másik az számomra nem nagyon meghatározó és nem nagyon érdekel, csak jobb lett volna, ha nem annyi lesz. A fizika kettesem (amire a tanár azt mondta, hogy ő tudja, hogy én ennél többre vagyok képes), az utóbbi és az informatika négyesem a fontos. Soha eddigi életem során nem voltam még ötösnél rosszabb informatikából. Ez rossz. (Olyan rosszul éreztem magam, amiért a tanárom hajnalban nem tudott aludni, mert nem tudott belenyugodni, hogy négyes lettem. Ez annyira aranyos volt.)
Viszont életemben először ötös lettem földrajzból. SŐT, dicséretes ötös, ami 1; nagy huhogást eredményezett órán és 2; számomra is furcsa, mert sosem gondoltam volna. Persze ettől szerintem elbúcsúzhatok, mert a következő előadásba én bele sem szólok nagyon és ez nem csak frusztrál, hanem idegesít is.
A többi nem nagyon érdekel (abból a szempontból, hogy azok olyanok lettek, amilyenre számítottam), még kérdéses a nyelvtan (o, hogy a franc essen belé) és a kémia (abból a legrosszabb esetben is csak hármas leszek).A félév minden egyéb tekintetében
Év elején még minden hasonlított az előző évhez, de rövid időn belül kiderült, hogy nagy változásokon fogunk átesni. Kezdve ott, hogy a „kemény mag” folyamatos változásokon ment keresztül. Ebben részt vett mindenki, általában nem ugyanakkor – én sajnos még mindig nem tudtam visszailleszkedni teljesen. 
Az a helyzet, hogy minden eddigi elvemmel szemben áll az, amit az utóbbi fél évben tettem – és hiába fogadtam meg, hogy 2014-ben így meg úgy, nem megy. Mert sose akartam a barátaim elé helyezni egy olyan személyt, aki valószínűleg nem is értékeli – vagy értékeli, csak én nem veszem észre.
Sok hibát is elkövettem az évben, amik úgy tűnik csak nekem tűntek annak – vagy a többiek szimplán próbálnak jó fejek lenni azzal, hogy nem érdekli őket. Szóval, félév ide vagy oda, voltak hibák úgy minden terén (igen, tanulás terén is).
A félévben: olvastam sokat; szereztem új barátokat; tanultam; bebizonyítottam, hogy nekem nem szabad előadást tartanom; éreztem kimerültnek magam; aludtam órán; kevés egyest kaptam; többet beszéltem valakivel, mint néhány másik emberrel.

Úha, már csak…


Igen, itt az ideje, hogy idegesítően visszaszámoljak, és közben rádöbbenjek, hogy engem marhára nem érdekel igazából, és hogy tuti a születésnapom megint veszekedésbe fog fulladni. De már csak 17 nap. És még mindig nem tudom egészen mit kéne addig csinálnom…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése